Meikkisiveltimien pesu

Siveltimien pesu ei ole kenenkään lempipuuhaa ja sitä tulee välteltyä viimeiseen asti. Pesemättömät välineet ovat kuitenkin oiva alusta bakteereille ja likaisella sudilla meikkaus vaikuttaa jo lopputulokseenkin. On siis kaksi vaihtoehtoa: Joko hankit aina uudet pensselit pesuajan koittaessa tai sitten vain ruksaat kalenteriin jo pesupäivät etukäteen.

Mitä tähän tarvitaan?

  • Likaiset pensselit
  • Sopivaa pesuainetta (esim. Sweetyn sivellinshampoota)
  • Vesihanan
  • Pesualusta (koska se säästää käsiäsi!)
  • Pyyhkeen tai talouspaperia
  • Reipas mieli ja hyvä musiikki ovat plussaa!

Välineitä ei tarvitse ihan päivittäin kuitenkaan jynssätä, vaan voi luottaa omaan harkintaan. Luonnollisesti mitä enemmän meikkitarviketta käyttää, sitä tiheämmin sitä tulisi myös pestä. On suositeltavaa, että voidemaisten tuotteiden levitysvälineet pestään lähes jokaisen käytön jälkeen. Kosteus on eduksi bakteereille ja meikkipohjaa tehdessä välineet ovat eniten kontaktissa ihoon. Puuterimaisten tuotteiden, kuten poskipunanja luomivärin, levitykseen käytettäviä siveltimiä on suositeltavaa pestä vähintään kuukausittain käyttökerroista riippuen.

Netti on pullollaan erilaisia niksejä ja tuotteita, millä pestä meikkitarvikkeet, mutta tämä tapa ainakin on helppo ja huoleton. Sweetyn sivellinshampoo poistaa siveltimistä ja muista meikkitarvikkeista lian, pöpöt ja rasvankin tehokkaasti. Tehokkuudesta huolimatta se on niin hellävarainen, että voit huoletta pestä myös herkemmät aidosta karvasta tehdyt siveltimet sillä. Et siis välttämättä tarvitse kuin yhden pesuaineen kaikkien meikkitarvikkeidesi pesemiseen!

Sitten asiaan!

Jos sinulla on kaikki yllä mainitut tarvittavat kamppeet, aloita siveltimien kastelu lämpimällä vedellä. Varo kastelemasta koko sivellintä, ettei liima petä ja karvat ala irtoilla käytössä. Lisää sivellinshampoota joko kämmenellesi taikka silikoniselle siveltimenpesualustalle. Pyörittele sitten kostutettua sivellinosaa hellävaraisesti valitsemallasi pinnalla. Siveltimenpesualustaa kannattaa käyttää, sillä siinä olevat nystyrät auttavat lian irtoamisessa. Se myös säästää kätesi turhalta veden läträämiseltä = käsien kuivumiselta. Jatka hellävaraista pyörittelyä, kunnes siveltimestä ei irtoa enää likaa.

Lopuksi huuhtele sivellin huolellisesti juoksevan veden alla (älä laita hanaa täysille, etteivät karvat taitu taikka irtoa). Paksumpia siveltimiä voit myös painella hellävaraisesti saadaksesi kaiken pesuaineen huuhdeltua pois. Mikäli siveltimessä on ensimmäisen käsittelyn jälkeen vielä meikkiä, toista operaatio, ilman väkivaltaa!

Siveltimistä on hyvä puristaa hellävaraisesti liika vesi pois pyyhkeellä tai paperilla. Älä kuitenkaan missään tapauksessa kuivaa vastakarvaan, etteivät karvat irtoa tai ala sojottelemaan joka ilmansuuntaan. Asettele karvat oikeaan asentoon ja jätä kuivumaan vaakatasoon pyyhkeen päälle. Jos mahdollista, ylösalaisin kuivaus (karvat alaspäin) on vielä parempi, jottei vesi valuisi liimaosaan. Pidentää käyttöikää!  

Tsemppiä koitokseen! Ja muista, ole hellä sutien kanssa. 

PS. Muista välillä pestä myös meikkisiveltimien varret! Sweetyn sivellinshampoo soveltuu siihenkin vallan mainiosti.