Meikkisiveltimien pesu

Siveltimien pesu ei ole kenenkään lempipuuhaa ja sitä tulee välteltyä viimeiseen asti. Pesemättömät välineet ovat kuitenkin oiva alusta bakteereille ja likaisella sudilla meikkaus vaikuttaa jo lopputulokseenkin. On siis kaksi vaihtoehtoa: Joko hankit aina uudet pensselit pesuajan koittaessa tai sitten vain ruksaat kalenteriin jo pesupäivät etukäteen.

Mitä tähän tarvitaan?

  • Likaiset pensselit
  • Sopivaa pesuainetta (esim. sivellinshampoota)
  • Vesihanan
  • Pesualusta (ei pakollinen mutta kätevä)
  • Pyyhkeen tai talouspaperia
  • Reipas mieli ja hyvä musiikki ovat plussaa!

Välineitä ei tarvitse ihan päivittäin kuitenkaan jynssätä, vaan voi luottaa omaan harkintaan. On kuitenkin suositeltavaa, että voidemaisten tuotteiden levitysvälineet pestään lähes jokaisen käytön jälkeen. Kosteus on eduksi bakteereille ja meikkipohjaa tehdessä välineet ovat eniten kontaktissa ihoon. Puuterimaisten tuotteiden, kuten poskipuna ja luomiväri, levitykseen käytettäviä siveltimiä on suositeltavaa pestä kuukausittain käyttökerroista riippuen.

Kaikkia tarvikkeita ei pestä samalla tavalla ja samoilla aineilla. Materiaali ja käyttötarkoitus vaikuttavat valittavaan pesuaineeseen. Siveltimille on omia saippuoita, joita voit käyttää, mutta yhtä hyvin käyvät hellävaraiset shampoot ja Marseille-saippua. Saatavilla on myös alkoholillisia ja desinfioivia siveltimenpesusuihkeita, mutta niiden kuivattaessa ja katkoessa harjaksia, niitä ei kannata käyttää usein.

Synteettiset karvat ovat kestävämpiä ja niiden pesuun voi käyttää jopa käsitiskiainetta. Se poistaa myös meikkivoidesiveltimistä hyvin rasvan. Aito karva oleva sivellin on paljon herkempi ja sitä ei kannata putsata pilalle vahvoilla aineilla. Käytä siis hellävaraisempia tuotteita niihin! Siveltimien varretkin pitää pestä ajoittain, siihen käy vaikka desinfioiva suihke. Nyt kun teoria on käyty, on aika äksönille!

Sitten asiaan!

Jos sinulla on kaikki yllä mainitut tarvittavat kamppeet, aloita siveltimien kastelu lämpimällä vedellä. Varo kastelemasta koko sivellintä, ettei liima petä ja karvat ala irtoilla käytössä. Pyörittele kostutettua sivellinosaa valitsemassasi pesuaineessa. Pyörittelyn voi tehdä joko kämmentä vasten tai siihen tarkoitettua silikonista alustaa vasten. Pyörittele, kunnes siveltimestä ei irtoa enää likaa. Lopuksi huuhtele ja kuivaa karvat hellävaraisesti pyyhkeellä tai paperilla puristelemalla. Älä kuivaa vastakarvaan, ettei karvan irtoa tai ala sojottelemaan joka ilmansuuntaan. 

Asettele karvat oikeaan asentoon ja jätä kuivumaan vaakatasoon pyyhkeen päälle. Jos mahdollista, ylösalaisin kuivaus (karvat alaspäin) on vielä parempi, jottei vesi ei valu liimaosaan. Pidentää käyttöikää!  

Tsemppiä koitokseen! Ja muista, ole hellä sutien kanssa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *